Virksomheter tilknyttet gården

Flere virksomheter har vokst opp i tilknytning til eller som resultat av Stiftelsens virksomhet. Det drives i dag et fruktsafteri (Safteriet AS) og en økologisk dagligvarebutikk (Økologiske Dagligvarer AS) på stedet. I tillegg holder et lite firma som jobber med fornybar energi og mindre vindmølleprosjekter (Solvind AS) til på gården. Et økologisk bakeri (Jacobs’s brød) har vokst ut av redet og etablert seg i sentrum. I samarbeid med Bioforsk og Hotellhøyskolen er det etablert en liten vingård og bygget et drivhus på en liten del av gården. I dag er det satt av ca 1daa til utendørs vinranker. I tillegg dyrkes det druer i drivhuset. I 2013 og 2014 ble det produsert vin fra disse druene under navnet: «Vitis Ullandi, flerdruevin fra Ullandhaug økologiske gård». Dette inngår som et årlig prosjekt for studentene ved HHS. 

Safteriet AS

Mange forbinder nettopp gården på Ullandhaug med safteriet. Tonnevis av epler har gjennom årene funnet sin saftige forvandling på stedet. Utover dette produserte vi vår egen saft og syltetøy av frukt, bær og blomster. 15 mars 2011 ble safteriet solgt til Safteriet AS. Safterivirksomheten fortsetter i de samme lokalene som før, i driftsbygningen på Gården, se:  www.safteriet.no

 

 

Økologiske dagligvarer AS

Økologiske Dagligvarer AS er et selvstendig foretak. Det ble etablert i 2003 da selskapet overtok Stiftelsens butikk. Butikken ble i 2009 kåret til å være Norges beste på økologisk mat i konkurranse med bl.a. Ultra, Meny og Mega. De har som ønske å være et utstillingsvindu i økologisk utvalg, en mulighet for nye produsenter / videreforedlere å testselge, samt å være en pådriver for innovasjon i videreforedling. Se:

www.mat-med-mening.no

tlf: 51872950

Man - ons: 11.00 - 17.00
Tors: 11.00 - 19.00
Fre: 11.00 - 17.00
Lør:  10.00 - 15.00

Solvind AS

Solvind er et selvstendig foretak, etablert i 2002, og det flyttet til Ullandhaug tidlig i 2009. Helhetlige fornybare energiløsninger vises frem og selges i Solvindbygget. På Solvindterassen er det installert en liten «energipark» med demonstrasjonsanlegg på vind og sol.

Husenergiteknikk med pellets og solvarme, hytterstrømsanlegg og prosjektering av vindkraftanlegg er hovedsatsingsområdene som følger tanken om en bærekraftig samfunnsutvikling: solvind.com