Om stiftelsen / Virksomheten / Driften / Bygningene


Område, bygningsmasse og aktiviteter

Landbruksarealet, ca 34 daa, er lagt om til økologisk drift. Dette er Debio godkjent. Gårdstunet, med våningshus, låve, sauefjøs og kontorbrakker, utgjør ca 6 daa. Kort oppsummert består i dag virksomheten ved UØG av fire elementer:

  • Økologisk gårdsdrift på 34 daa.
  • Pedagogisk formidling
  • Tiltaksarrangør for NAV og Stavanger kommune.
  • Økologiske relaterte virksomheter i form av dagligvarehandel og vindenergibedrift

Tilknyttede virksomheter

Flere virksomheter har vokst opp i tilknytning til eller som resultat av Stiftelsens virksomhet. Fruktsafteriet (Safteriet AS), som stiftelsen startet og som har holdt til i låven i mange år, har vokst  ut av lokalene på gården og flyttet til nye industrilokaler i Hillevåg. Den økologiske dagligvarebutikken (Økologiske Dagligvarer AS) finner du fortsatt på stedet. I tillegg holder et lite firma som jobber med fornybar energi og mindre vindmølleprosjekter (Solvind AS) til på gården. Et økologisk bakeri (Jacobs’s brød) har vokst ut av redet og etablert seg i sentrum. I samarbeid med Bioforsk og Hotellhøyskolen er det etablert en liten vingård og bygget et drivhus på en liten del av gården. I dag er det satt av ca 0,5daa til utendørs vinranker. I tillegg dyrkes det druer i drivhuset. I 2013 og 2014 ble det produsert vin fra disse druene under navnet: «Vitis Ullandi, flerdruevin fra Ullandhaug økologiske gård». Dette inngår som et årlig prosjekt for studentene ved HHS.

Vi opplever at stiftelsen i dag har en sunn og god drift, samtidig som vi ser et stort potensiale for å vokse og for å utvikle og utvide våre aktiviteter videre. 


 

Les mer om planer for et nytt bærekraftsenter

 

Last ned planen her


 

 

Om stiftelsen / Virksomheten / Driften / Bygningene