Om stiftelsen / Virksomheten / Driften / Bygningene
Område, bygningsmasse og aktiviteter
Landbruksarealet, ca 34 daa, er lagt om til økologisk drift. Dette er Debio godkjent. Gårdstunet, med våningshus, låve, sauefjøs og kontorbrakker, utgjør ca 6 daa. Kort oppsummert består i dag virksomheten ved UØG av fire elementer:
Økologisk gårdsdrift på 34 daa.
Pedagogisk formidling
Arbeidstrening i samarbeid med Attende, NAV og Stavanger kommune.
Økologiske relaterte virksomheter
Tilknyttede virksomheter
Flere virksomheter har vokst opp i tilknytning til eller som resultat av Stiftelsens virksomhet. Fruktsafteriet (Safteriet AS), som stiftelsen startet, og som har holdt til i låven i mange år, har vokst ut av lokalene på gården og flyttet til nye industrilokaler i Hillevåg. Den økologiske dagligvarebutikken Ullandahug Gårdsbutikk/Vikos AS finner du på stedet. Et økologisk bakeri (Jacobs’s brød) har vokst ut av redet og etablert seg i sentrum. I samarbeid med Bioforsk og Hotellhøyskolen ble det etablert en liten vingård og bygget et drivhus på en liten del av gården. I tillegg dyrkes det druer i drivhuset. I 2013 og 2014 ble det produsert vin fra disse druene under navnet: «Vitis Ullandi, flerdruevin fra Ullandhaug økologiske gård». Her finner du også Firbent Terapi AS, som leier stallplass og uteområder til en islandshest og tre miniatyrhester.
Vi opplever at stiftelsen i dag har en sunn og god drift, samtidig som vi ser et stort potensiale for å vokse og for å utvikle og utvide våre aktiviteter videre.