Om stiftelsen / Virksomheten / Driften / Bygningene


Siden 2009 har gården hatt et oppsving både økonomisk og organisatorisk med økende besøkstall, økt omsetning og flere aktiviteter. Dette gjenspeiler en generelt større interesse for økologi, et sunt miljø og en bærekraftig utvikling. 

Jordene gir et godt bidrag i form av inntekter fra salg av poteter, grønnsaker, bær og lammekjøtt. Vår hovedkunde er den økologiske dagligvareforretningen på gården, som også har et utsalg i sentrum av Stavanger. Vi leverer hylleblomst, rabarbra og solbær til Safteriet AS. Restaurantene i byen er etter hvert også blitt mer opptatt av kortreist og økologisk mat, og vi leverer poteter, urter og grønnsaker til disse. Vi har avtaler med Stavanger kommune og NAV når det gjelder vårt arbeidstreningstilbud.

Disse avtalene innebærer en stor og viktig aktivitet for gården og samtidig et meningsfylt arbeid for deltakerne. Stiftelsens tredje satsingsområde er formidling. I 2011 begynte vi et samarbeid med Stavanger kommune om et aktivitetstilbud til barnehager og skoler i kommunen. Siden den gang har flere tusen barn og unge helt opp i videregående skole besøkt gården i sommerhalvåret. Vi har også de siste tre årene hatt en økologisk fagdag for studenter fra lærerutdanningen ved UiS. I 2014 fikk vi tilsagn om 3-årige prosjektmidler til støtte i dette arbeidet. Midlene kommer fra kommunens folkehelsemidler. I de to siste årene har vi hatt økt aktivitet innenfor kursvirksomhet.

Vi tilbyr blant annet:

 • Kompostkurs for folk flest i samarbeid med omliggende kommuner
   
 • Kjøkkenhagekurs for de med og uten kjøkkenhage
   
 • Høsting av pil og pilfletting m.m. (kan variere fra år til år, følg oss på Facebook der kursinvitasjoner legges ut etterhvert)
   
 • Formidlingsopplegg for barnehager, skoler og studenter
   
 • Skreddersydde opplegg for bedrifter,foreninger og lag

I tillegg holder vi åpen gård i juni, august og september, hvor barn inviteres til et besøk hos dyra, og de besøkende kan plukke med seg poteter og grønnsaker.

I september har vi et stort høstmarked på gården, med diverse salg og kafe. Matløypa er er en del av Forskningsdagene i Stavanger-regionen.

I desember måned holdes et julemarked på gården, med salg av produkter som de på arbeidstreningen har laget.

Og vi deltar av og til med en markedsbod på Marked i sentrum.

"Tusen takk for en koselig dag oppe på gården. Vi var så heldige å få mate sauene med brød, hesten fikk en banan. Så fikk vi plukke poteter og vi fikk til og med ta noen med hjem. Vi fikk servert kokte poteter med smør og gressløk, det smakte kjempegodt. Takk for denne gangen, vi gleder oss til å komme igjen!"

- Biå steinerbarnehage, Stavanger
 

Nå har vi fått vært med på å gi flotte, sultne sauer mat!Vi har hilst på hanefar med hønene og kost med hesten Blakkå! Det var kjempekjekt å få være med og plukke poteter og siden få spise kokte nypoteter med smør og gressløk, det var nydelig! Takk for en veldig kjekk opplevelse.

-SFO Vaulen, Stavanger

 

Om stiftelsen / Virksomheten / Driften / Bygningene