Virksomheter tilknyttet gården

Flere virksomheter har vokst opp i tilknytning til eller som resultat av Stiftelsens virksomhet. Fram til 1.mai 2018 holdt fruktsafteriet: Safteriet AS i låven på gården. Stiftelsen startet safteriet, men i 2011 ble det solgt videre til en privat investor De har etterhvert økt sin produksjon og salg så mye, at større lokaler ble nødvendig. De er i dag lokalisert i et næringsbygg i Hillevåg bydel. Økologisk dagligvarer AS holder fortsatt til i låven, og kunne i år feire sitt 15 års jubileum. Butikken har også en filial i Langgata 2. I tillegg holder et lite firma som jobber med fornybar energi og mindre vindmølleprosjekter (Solvind AS) til på gården. Et økologisk bakeri (Jacobs’s brød) har vokst ut av redet og etablert seg i østre bydel. I samarbeid med Bioforsk og Hotellhøyskolen er det etablert en liten vingård og bygget et drivhus på en liten del av gården. I dag er det satt av ca 0,5daa til utendørs vinranker. I tillegg dyrkes det druer i drivhuset. I 2013 og 2014 ble det produsert vin fra disse druene under navnet: «Vitis Ullandi, flerdruevin fra Ullandhaug økologiske gård». Dette inngår som et årlig prosjekt for studentene ved HHS. 

Økologiske dagligvarer AS

Økologiske Dagligvarer AS er et selvstendig foretak. Det ble etablert i 2003 da selskapet overtok Stiftelsens butikk. Butikken ble i 2009 kåret til å være Norges beste på økologisk mat i konkurranse med bl.a. Ultra, Meny og Mega. De har som ønske å være et utstillingsvindu i økologisk utvalg, en mulighet for nye produsenter / videreforedlere å testselge, samt å være en pådriver for innovasjon i videreforedling. Se:

www.mat-med-mening.no

tlf: 51872950

Man - ons: 11.00 - 17.00
Tors: 11.00 - 19.00
Fre: 11.00 - 17.00
Lør:  10.00 - 15.00

Solvind AS

Solvind er et selvstendig foretak, etablert i 2002, og det flyttet til Ullandhaug tidlig i 2009. Helhetlige fornybare energiløsninger vises frem og selges i Solvindbygget. På Solvindterassen er det installert en liten «energipark» med demonstrasjonsanlegg på vind og sol.

Husenergiteknikk med pellets og solvarme, hytterstrømsanlegg og prosjektering av vindkraftanlegg er hovedsatsingsområdene som følger tanken om en bærekraftig samfunnsutvikling: solvind.com