Stiftelsen Ullandhaug Økologiske Gård ble opprettet 1. desember 1997 som en del av Lokal Agenda 21, et nasjonalt politisk paraplyprosjekt med lokale aktiviteter, blant annet i Stavanger kommune. Stiftelsen er allmennyttig, og har som mål å være et eksempel på bærekraftig utvikling i praksis, samt å være et demonstrasjonslandbruk for å formidle kunnskap om økologisk mat.

Vi forvalter cirka 34 dekar landbruksarea, et av Stavangers eldste våningshus, låve, stall og kontor.

På en stor del av landbruksjorda dyrker vi økologiske grønnsaker som vi selger på gårdsbutikken og på lokale markeder. Vi leverer rabarbra til Safteriet AS og grønnsaker til noen av byens restauranter.

Gårdens drift gjennomføres i samarbeid med Stavanger kommune, Attende og NAV om arbeidsinkluderingstiltak. Disse avtalene representerer en betydelig og viktig aktivitet for gården, samtidig som de gir deltakerne meningsfylt arbeid. S

Vi tilbyr blant annet: 

Vårt formål

Vi er en ideell stiftelse dedikert til å fremme økologisk tenkning, kunnskap og livsstil. Vårt mål er å etablere og utvikle møteplasser og aktiviteter som støtter sosiale, kulturelle og økonomiske initiativ knyttet til dyrking, produksjon og salg av økologiske og sunne matvarer i et bærekraftig miljø.

Hos oss kan du oppleve økologisk fra jord til bord. Prinsippene for dyrking av våre matvarer skjer på naturens prinsipper. Mangfold, vekstskifte, bruk av naturlig gjødsel, og kompost.

Våre verdier

Vi ønsker å gi mennesker økt livskvalitet gjennom gode opplevelser i nærhet til dyrking, dyr og i fellesskap med andre. Dette gjør vi gjennom økologisk gårdsdrift, pedagogisk formidling, grønt arbeid og grønn omsorg.